Háttér 1 Háttér 2
Ajánlatkérés

Hírek

Hó lepte tűzifa!

Bejegyezve: 2018-02-28

A feldolgozott vagy éppen rönkben hagyott tűzifa és a hótakaró találkozása nem ártalmas.

Sokan azt gondolhatják, hogy ha a már kiszáradt tűzifát ellepi a hó vagy csapadékot kap, ismét magába szívja a vizet, ezáltal használhatatlanná válik.

Az elmélet azért nem ilyen egyszerű.

A fűtés előtt álló, száraz fa nem válik alkalmatlanná, ha átmenetileg ismét csapadék éri.

Tény, hogy a megfelelő tüzelőanyag kiválasztása talán az első és legfontosabb lépés. Azonban nem árt tisztában lenni azzal, ha a kint hagyott tűzifa ázik is, akár pár nap száraz , jobb esetben szeles idő elteltével tökéletesen használható.

Ha hasított állapotában vesszük tüzelőnket, ebben az esetben éri a legnagyobb felületen a levegő. Lényegesen gyorsabban megy végbe a tökéletes száradási folyamat. Figyeljünk arra , hogy lehetőség szerint ne fóliázzuk le a tűzifát, hiszen befülledhet ezzel pedig előidézhetünk egy nem várt korhadást.

A tűzifa megvétele előtt, figyeljünk a használni kívánt tüzelőberendezésünk méretére is. Nem mindegy a tűztér mélysége, a megfelelő méretre hasított fa nem okozhat bosszúságot a megvételét követően.

A tűzifa mellett egyre ismertebb a fabrikett, mely környezetbarát hiszen természetes alapanyagokból állítják elő. Magas nyomáson , préseléssel készülő tüzelőanyag.

Nem tartalmaz semmilyen kötőanyagot, ezért a kémiai összetétele valóban egyenértékű a fáéval.

Alacsony nedvességtartalmának köszönhetően, egyre inkább igény van rá.

Számtalan előnye van a fatüzelésű otthonoknak, környezetbarát tüzelőanyagot használhatunk, szén-dioxid semleges, alacsonyabb tüzelőanyag árakkal találkozhatunk, mint a gáz esetében. Sokan úgy tartják, a tűzifa adta meleg, összetéveszthetetlen.

Hátrányai között a helyigényességet említhetjük elsőként talán, hiszen tárolása , szárítása valóban  nagyobb helyet igényel.

Lehetőségeinkhez képest tudjuk a megfelelő tűzifát is kiválasztani!

 

Vissza a hírekhez