Háttér 1 Háttér 2
Ajánlatkérés

Hírek

A tűzifa bölcsője!

Bejegyezve: 2018-05-16

Környezetünk megóvásának - védelmének érdekében, az egyik  legnagyobb szerepe erdőinknek van.

A levegőt tisztítják , megköti a talajt, ezzel is akadályozva az esetleges természeti károsító tényezőkkel szemben. Amikor tűzifáról beszélünk , annak otthonáról sem feledkezhetünk meg.

Óriási jelentősége van otthonunk melegében is, éghetősége mellett rugalmassága, könnyű megmunkálhatósága mellett sem mehetük el dícséret nélkül. Egy ismeretlen írótól származó sorok, eképpen szólnak:

" Az erdő fohásza : Vándor, ki elhaladsz mellettem, hallgasd a kérésem! Én vagyok a tűzhelyed melege, hideg téli éjszakákon. Én vagyok a tornácod barátságos fedele, melynek árnykába menekülsz a tűző nap elől, és gyümölcsöm oltja szomjadat. Én vagyok a gerenda, mely házadat tartja. Én vagyok asztalod lapja. Én vagyok az ágy, melyben fekszel, a deszka, amelyből csónakodat építed. Én vagyok a házad ajtaja, bölcsőd fája, koporsód fedele. Vándor, ki elhaladsz mellettem, ne emelj rám kezet! Ne bánts!"  

Az imént leírt sorok, mindenkiben más- és más érzelmeket generálhatnak, abban azonban egyetértés lehet, hogy tűzifára mindig is volt és lesz is szükség.

Akár a keménylombos fákat említjük, mint a tölgy, bükk, gyertyán, akác és körisfélék,  akár lágylombos fákról is legyen szó. Mindegyik kiváló tűzifa alap lehet. Szerencsére és köszönhetően a folytonos újra telepítéseknek, állandó pótlást biztosítanak az erdők, akár tűzifáról vagy egyéb célra felhasznált fa alapanyagról is beszélünk.

Környezetünkért és annak folyamatos megújulása érdekében csak mi magunk tehetünk és segíthetünk! Minden egyes elültett fa fontos szerepet játszik légkörünk még jobbá és egészségesebbé tételében!

 

 

 

 

 

Vissza a hírekhez