Háttér 1 Háttér 2
Ajánlatkérés

Hírek

A fatüzelés előnyei!

Bejegyezve: 2018-10-04

Fa kontra gáz! Érvek - ellenérvek.

A tűzifa árak bár évről évre emelkednek, igazodva az erdészetek által meghatározott árakkal együtt, még mindig jóval kedvezőbbek, a gáz árának növekedéséhez képest.

A fával való fűtés viszonylagosan olcsó, ha megfelelő minőségű és feldolgozottságban vásároljuk meg téli tüzelőnket a legkényelmesebb meleget adó lehetőségünk lehet. Az ország bármely pontján elérhető a tűzifa.

A megfelelő fa kiválasztása azonban már körülményesebb és időt igénylő.

Minden régióban kellő körültekintéssel vegyük meg tűzifánkat. A tél beköszöntével ismét előtérbe kerülhetnek az úgynevezett "kocsis" árusok. Mindenkinek saját felelősége meghozni a döntést és vállalni a kockázatot.

Gyakran felmerülő probléma ,hogy az ilyen formában megvásárolt tűzifa nem jó minőségű, kevesebb az ígért mennyiségnél. Aki nem jártás a különböző fajtákban, nehezebben felismerhető a felhasított, esetleges tűzifa. A rossz minőségű , penészes fánál már csak annak ára lehet, a még elkeserítőbb.

A vizes fa mégha hasított formában is van, fűteni szinte lehetetlen vele. Ha már rosszúl választottunk tűzifát, némi segítség lehet a hasábok száraz, meleg helyen való tárolása.

Jóval kevesebb időt vesz igénybe a kiszáradás, nem feltétlen kell lemondanunk a meleg lehetőségéről.

Minden esetben kellő körültekintéssel válasszunk tűzifát is!

Vissza a hírekhez