Háttér 1 Háttér 2
Ajánlatkérés

Hírek

Egy kis nyár a késő őszben!

Bejegyezve: 2018-11-05

A nappal mért hőmérsékletek nem igazán adnak okot a tüzelési szezon megkezdésére.

Mondhatnánk, hiszen ki gondol tűzifára, amikor kint sok helyen mèg huszonhat fokot is mérhetünk. Azonban bármennyire is szimpatikus, talán mindnyájunk számára ez a már - már hihetetlennek tűnő meleg, a hűvösebb napok lassan kopogtatnak és meg is érkeznek.

A kellemesebb időjárásban elenyésző gondolataink azon száma, amely a tűzifát illeti. Azonban nem árt előre feltérképezni, milyen lehetőségeink vannak.

A tűzifa kiválasztása előtt számos kérdés merülhet fel a vásárlóban. Vajon mindenféle tűzifa jó a kandallóba, vagy éppen a cserépkályhába?

Például cserépkályha fűtésére csakis száraz keményfát használjunk.

Ilyenek például a tölgyfa, akácfa és a bükk. A keményfák nyugodtan- hosszabban égő fajták, kevés hamu marad utánuk. Fűtőértéke magasabb, mint a puhafáké.

Cserépkályhába való, tűzifa kiválasztása esetén a legideálisabb méret a 30 centiméteres hasítás.

Kandalló esetében szintén a száraz, kemény tűzifa ajánlott. Legáltalánosabb hosszméret a 33 centiméteres hossz.

Tűzifa vásárlási szándékunkat sose hagyjuk az utolsó pillanatra, mely esetben kellemetlen csalódás is érheti a vásárlót. Friss vágású, akár a frissen hasított, feldolgozott rönkfánál nem beszélhetünk megfelelő szárazságról. Vizes fával való fűtési próbálkozásnál, akár cserépkályha esetében, tönkre is tehetjük azt.

                                         img_7477.jpg

              Ne hagyjuk az utolsó pillanatra téli tüzelőnk megvásárlását!

Vissza a hírekhez