Háttér 1 Háttér 2
Ajánlatkérés

Tüzifa nagykereskedés

Mi is maga a tűzifa?

Hogyan és mikor válasszunk tűzifát a nagykereskedéseknél?

A tűzifa bármely fafaj ipari célokra nem alkalmas része. A tűzifát ajánlatos kereskedésben és hivatalos helyen vásárolni. A tűzifát m3-ben érdemes megvásárolni, így pontos és átlátható szállítási mennyiséget ad Önnek. (1m3= 1x1x1m)

Célszerű nyárra időzíteni a tűzifa vásárlását, ilyenkor a fűtési szezonig még hosszú hónapok állnak rendelkezésünkre a fa kellő kiszáradását illetően.

A fűtésre kemény, száraz fát használjunk. Például: Bükkfa, Tölgyfa, Akácfa és a gyümölcsfa féléket.

Kevés a hamujuk,fűtőértékük magas, nyugodt lánggal égnek.

 

                                   aprilis3

 

 

A különboző fa fajták Fűtőérték

A tüzelő tulajdonságai

Tölgy

99%-os

lassan ég, kitűnően izzik, sokáig adja le a hőt

Kőris

91-92%-os

lassan ég, igazán jól izzik

Fenyő

70-%os

élénk lángú, gyorsan melegít, gyorsan elég

Bükk

85-%-os

igazán jó tűzifa, világos a lángja, jól izzik

Nyír

89%-os

jól melegít, világos a lángja, gyorsan izzik

 

Melyik tüzelési mód a legtakarékosabb?


 

Cserépkályhával rendelkezem:

                                                                   modern cserepkalyha

A jól megépített cserépkályha egyenletesen és igen hosszú ideig képes leadni a hőt környezetének.. Ezért is az egyik leggazdaságosabb fűtési eszközként funkcionál. Ha a cserépkályha tűztere zárt tűzterű, akkor ennek tömegét az építéshez felhasznált anyagok és a kályha csempéje adják, mely kihat a meleg tárolására is. Ezen kívül léteznek fa, vegyes és gáz tüzelésű kályhák. Építését tekintve lehetnek : beépített vagy hordozhatóak.

Azonban a kisebb és könnyebb kályhák rövidebb ideig őrzik a meleget. Minél nagyobb egy kályha tömege, annál hosszabb ideig és egyenletesen sugározzák a hőt a tűz kialvását követően is. A legalkalmasabb fafajták: tölgyfa, bükkfa, cserfa és az akácfa.

A cserépkályha tüzelését tekintve, viszonylag olcsóbb lehetőséget biztosít számunkra.

 

Kandallóm van:

 

                                                          chimney-design.s300x300_.jpg

 

Ez a berendezés fűtéstechnikailag kevésbé hatékony, mint a cserépkályha. Azonban mellette szóló érv, hogy használata során közelebb érezhetjük magunkat a tűz melegéhez, látványáról nem is beszélve. A kandallóknak két fő csoportjuk van fűtő illetve látvány kandallók. Mindkét kandalló típusnak meg van a saját előnye.

Fatüzelés esetén , száraz hasogatott fát használjunk, nedves fa használata szaporátlan és akár tripla annyi időt is igénybe vehet egy-egy begyújtás.

Ajánlott fafajták: bükkfa, tölgyfa, akácfa és valamennyi gyümölcsfa.

 

Vegyes tüzelésű kazánnal fűtök:

E-kazántípus több előnye mellét az is idesorolható, hogy akár háztartási hulladékainkat is elégethetjük benne. Magyarországon az érvényes törvények, azonban tiltják a háztartásokban összegyűlt hulladékok otthoni elégetését, legyen szó a szabadban égetésről illetve kazánban való elégetésről. Az talán egyértelmű,hogy lehetetlen lenne csupán háztartási hulladékkal tüzelni, nem gazdaságos, környezet károsító és a tüzelő értéke is igen alacsony. Fő tüzelő anyagként a fa és a szén a leghatékonyabb. Fa és fa között is óriási különbségek vannak. Alkalmas tűzifák: gyertyán, cser, tölgy, bükk és az összes keményfa.

 

(A szénre ma már jóval kevesebb a kereslet. Használat is leggyakrabban az éjszakai fűtési időre tevődött, ugyanis sokkal hosszabb ideig képes melegen izzani, kellemes hőérzetet adni ezáltal.)

 

www.tuzifaker.hu

térkép

2030 Érd, Felső utca 31/A